Narcisstraat 1, 8255 BS Swifterbant
info@kbsgolfslag.nl
0321-321355

Leerlingen van De Golfslag in Swifterbant zoeken 'verborgen schat'

Swifterbant - Basisschool De Golfslag in Swifterbant doet mee met de jaarlijkse inzamelactie voor kleine apparaten van Wecycle. Het thema dit jaar is 'schatgraven'.

Overal in huis slingeren afgedankte kleine apparaten rond die heel goed kunnen worden gerecycled tot nieuwe grondstoffen. Deze berg apparaten is eigenlijk een verborgen schat en aan de kinderen de opdracht om die thuis op te zoeken en op school in te leveren. In ruil voor hun inzet is er een mooie beloning voor de school, een Wecycle-Recycle Certificaat en een donatie aan Stichting Jarige Job.

E-waste schatkaart

De school ontvangt lesmateriaal in de vorm van een E-waste schatkaart die de kinderen op weg helpt. De inzamelactie is onderdeel van een landelijke campagne, waar ruim 190 basisscholen verspreid over heel Nederland aan deelnemen. De actie is georganiseerd door Wecycle, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. 

Stichting Jarige Job

Voor iedere school die meedoet aan de inzamelactie doneert Wecycle bovendien een bedrag aan Stichting Jarige Job, waarmee zij kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag bezorgen. Hulp die door de coronacrisis nu extra welkom is. Het aantal aanvragen voor verjaardagsboxen steeg de afgelopen maanden met 30% naar 6.400 boxen per maand.

De jaarlijkse inzamelactie wordt voor het achtste jaar georganiseerd. Jan Vlak, algemeen directeur van Wecycle: 'Wij vinden het heel belangrijk om kinderen op een toegankelijke manier iets mee te geven over het belang van het recyclen van e-waste. De samenwerking met scholen is daarom van groot belang voor ons. Wij zijn hen dan ook heel dankbaar voor hun inspanningen en wensen alle scholen dit jaar weer veel inzamelsucces'.

Nieuws


Kinderboekenweek
vrijdag 11 september 2020
Schoolfotograaf
vrijdag 11 september 2020