Groep 3 is een ontzettend leuk jaar, waarin veel gebeurt. Elke dag leren de kinderen weer iets nieuws!

Omdat de kinderen in groep 3 nog vrij jong zijn en veel behoefte hebben aan beweging, bieden wij de lesstof van lezen, rekenen, spelling en schrijven gevarieerd aan. Dit doen wij bijvoorbeeld in circuitvorm, dit sluit aan bij de werkwijze vanuit de kleutergroepen.

Het leren lezen staat centraal, en daarbij natuurlijk het plezier in lezen. Spelenderwijs zijn we door de dag heen meerdere momenten met lezen bezig. Het lezen van de letters is gekoppeld aan het leren schrijven van de letters.

Met rekenen werken we dit jaar toe naar het vlot kunnen rekenen tot 20.

Verder doen wij veel activiteiten die passen bij het bewegend leren, zoals het ‘lopend lezen'. We kiezen voor gevarieerde, korte activiteiten waarin alle kinderen betrokken en actief bezig zijn.

Met de creatieve vakken werken we regelmatig samen met groep 4.

Daarnaast is er veel ruimte voor spel.  We vinden het belangrijk dat we op een fijne manier met elkaar omgaan. Hier hebben we samen met de klas afspraken over gemaakt. Samen zijn we groep 3: we helpen elkaar, en spelen en werken graag samen.

Leren = leuk!

Wat ook erg leuk is: we hebben natuurlijk dit schooljaar een schoolreisje. We gaan het ene jaar op kamp, het andere jaar op schoolreis. Wij kijken er nu al naar uit!

Juf Annelies, juf Marije en juf Anika