maandag t/m vrijdag geopend van 08.30-14.00

Groep 7

In groep 7 starten wij aan het begin van het schooljaar samen met de kinderen om een missie te vormen: zo willen wij het in onze groep! Samen met de kinderen worden afspraken gemaakt die zij belangrijk vinden om een fijne groep te zijn. In de eerste weken plannen we veel fijne groepsmomenten in (spelletjes, energizers, gesprekken) en uiteraard daarna ook nog regelmatig. Zo leren we elkaar goed kennen.

Wat bijzonder is, is dat wij op excursie gaan naar De Voedselbank in Dronten. Wij krijgen daar een rondleiding, leren daar alles over armoede in Nederland en stellen ook een pakket samen voor een gezin. Ook hebben de kinderen zelf bedacht om lege flessen te sparen om zo meer geld in te zamelen. Ontzettend mooi om wat voor een ander te kunnen betekenen!

In groep 7 doen wij ook het fietsexamen. In de lessen besteden wij aandacht aan de verkeersregels en dat wordt uiteindelijk ook afgesloten met een theorie-examen. Het praktijkexamen volgt daarna. De kinderen fietsen dan een route door Swifterbant en laten hun kennis in de praktijk zien aan de examinatoren. Bijna aan het einde van groep 7 krijgen de kinderen hun voorlopig advies voor de middelbare school. Wij nemen hiervoor de IEP Advieswijzer af en daarnaast nemen we de resultaten mee van de vorige jaren. Ook letten wij op werkhouding, inzet en kwaliteiten.

We sluiten het schooljaar af met een gezellig kamp!

juf Dionne en juf Lydeke