maandag t/m vrijdag geopend van 08.30-14.00

Groep 8

De laatste groep op de basisschool. In groep 8 weten de kinderen inmiddels goed hoe alles werkt op school, daarom geven de kinderen van groep 8 graag het goede voorbeeld aan de andere kinderen op school. Aan het begin van het jaar maken de kinderen gezamenlijk afspraken om ervoor te zorgen dat groep 8 een fijn jaar wordt om later met veel plezier op terug te kijken. Ook schrijven wij samen met de kinderen een missie voor het laatste jaar. In deze missie schrijven de kinderen op waaraan groep 8 dat jaar te herkennen is.

Natuurlijk bereiden de kinderen zich in dit jaar voor op de overstap naar de middelbare school. De kinderen hebben in groep 7 een voorlopig advies gekregen. In groep 8 stellen zij persoonlijke leerdoelen op om ervoor te zorgen dat zij verder aan hun ontwikkelingen kunnen werken. In groep 8 krijgen de kinderen hun eindadvies wat betreft het niveau voor het voortgezet onderwijs.

Veel vakken in groep 8 zijn voor de kinderen natuurlijk bekend, maar er zijn in groep 8 ook een aantal specifieke dingen. In groep 8 krijgen de kinderen bijvoorbeeld EHBO lessen en kunnen zij hun EHBO diploma halen. De voorleeskampioen van groep 8 mag meedoen aan de voorleeswedstrijd in Dronten om de school te vertegenwoordigen. We doen mee aan het handbaltoernooi en het voetbaltoernooi. In groep 8 spelen we tijdens deze wedstrijden niet alleen tegen scholen uit Swifterbant, maar tegen verschillende scholen uit de gemeente Dronten. Zo komen de kinderen alvast in contact met hun mogelijk toekomstige klasgenoten. In groep 8 maken de kinderen in april de IEP eindtoets om te laten zien wat ze allemaal geleerd hebben de afgelopen jaren. Aan het eind van het jaar gaan we gezellig met elkaar op kamp. Tot slot sluiten we het jaar af met een spetterende musical!

juf Lydia en juf Astrid